Yemek Tarifleri:

Birbirinden güzel yemek tariflerini bulacağınız web sitemize hoşgeldiniz!

21 Ekim 2014 Salı

ISPANAKLI BÜLBÜL YUVASI BÖREK TARİFİ


MALZEMELER
  • 6 adet yufka
  • 300 gr. ıspanak
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 3 adet yumurta – birinin sarısını ayıralım
  • Karabiber, zeytinyağı


ARASINA SÜRMEK İÇİN
  • 1 çay bardağı zeytinyağı / eritilmiş tereyağı,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu


AYRICA
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi
  1. Ispanağı bol su ile yıkayarak ince ince kıyın.
  2. Üzerine peynir, karabiber ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
  3. Yufkalardan birini tezgaha serin.
  4. Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her yerine sürün.
  5. İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine serin.
  6. Üçgen şeklinde 6 veya 8 parçaya ayırın.
  7. Her bir üçgeni geniş tarafından başlayarak sarın ve ortaya kadar rulo yapın.
  8. Ortaya geldiğiniz de kenarlarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın.
  9. Üçgenin açıkta kalan ucun böreğin içine doğru kıvırın.
  10. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
  11. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  12. Ardından iç harcın içine yumurtaları kırın ve karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine 1-2 yemek kaşığı koyun.
  13. Ayrılan yumurta sarısını böreklerin kenar kısımlarına sürün.
  14. Fırında kızarana dek pişirin.
  15. Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin ve 2-3 dakika sonra fırından çıkarın.

Paylaş

Serhan KÜLLÜOĞLU

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Yemek Tarifleri. Designed by Templateism | Love for The Globe Press